Gondolin kjøper Wadahl Høgfjellshotell

Sist oppdatert:
27.09.2020

Et familievennlig hotell med alle de aktiviteter man kan tenke seg. Fantastisk beliggenhet med nydelig natur og omgivelser.

Hotellet har en rik historie og har vært driftet internt i Wadahl-familien fra 1900, fram til 2005.  Hotellet er nå, i 2020 kjøpt av Gondolin, med rekonstruksjon av gjeld sommer- og høsten 2021. Gjeldssituasjonen er nå totalt annerledes enn ved tidligere økonomiske utfordringer og det er store planer for hotellet fremover. Planene inkluderer bl.a. utbygging av leiligheter på Wadahl, hvor leilighetene inngår i avtalen der kjøpere blir eiere med utleieplikt.

Leilighetssalg skal finansiere ny satsning på Wadahl med oppussing, utvikling og vedlikehold av helheten i hotellet.  Gondolin skal sørge for at Wadahl hotell er i den beste stand som det fortjener å være - som en av de viktige fjelldestinasjonene i Norge med store tradisjoner og høyere potensial. Hotellet har i dag et innbydene lobby-/resepsjonsområde. En peisestue med sjarm og fantastisk panoramautsikt over Gålåvannet og Jotunheimen. Hotellet har omtrent 100 rom med ca. 350 senger.  Svømmebasseng med glassvinduer som gir god utsikt til det flotte landskapet og fjellene i området. Videre følger et oppusset treningsrom med en mengde apparater, vekter, tredemøller osv. Stor spisesal som rommer 250 gjester, samt møtesal inkl. møterom egnet også for store konferanser.

Wadahl er et stort hotell, med veldig stort potensiale. Når hotellets fasiliteter er pusset opp vil det kunne bli en markant skikkelse i hotellbransjen. Vi i Gondolin er svært entusiastiske over ervervelsen og ser lyst på hotellets fremtid. Ettersom alt ligger til rette med destinasjonen lagt i Gudbrandsdalen, et vakkert nærområdet, og med mengden aktiviteter her.

(Beliggenheten er sentralt på Gålå, kjent for sine mange opplevelser og aktiviteter i vakre omgivelser, inkl. utsikt over Gålåvannet og Jotuheimen fra hotellet. Beliggenhet midt mellom Oslo og Trondheim. Kun 3 timers biltur langs E6, meget praktisk med gode veier og adkomst med tog og buss fra nord og sør. En destinasjon nydelig sommer som vinter med bl.a. sykkel og turløyper. Og om vinteren med Gålå idrettsanlegg som har vært vertskap for ski NM og Norgescup-renn, med nytt langrennsstadion 500 meter unna hotellet. Som også ligger 'midt i bakken' til Gålå alpinanlegg - familievennlig og kan skilte med 14 nedfarter, 20 km bakker og åtte heiser).

Av:
Christian Follegg

GONDOLIN GROUP AS

Se våre tall

Strandveien 15, 1366 Lysaker   
org. nr.: 888 042 032
Telefon: +47 970 55 555
E-post: post@gondolin.no

Copyright © GONDOLIN AS 2018-2021