Eidsbugarden

Et hotell med enestående beliggenhet mellom fjellene, turområdene og ikke minst fantastiske Jotunheimen. Nydelig natur, rik historie og rikt kulturliv.

Eidsbugarden gjenåpnet sommeren 2021 med en rekke tilbakemeldinger fra gjester med gode minner som har savnet Eidsbugarden, og som nå gleder seg over at tradisjonsrike Eidsbugarden er tilbake. Hele hotellet har et ærverdig og sjarmerende preg, og gir gjester ro og fri fra hverdagstresset samtidig som man får noe av det beste Norge har å by på innen naturopplevelser.

Eidsbugarden har rom med gode fasiliteter og nydelig utsikt enten mot fjellene eller utover Bygdinvannet. Koselig lobbyområdet med bar og godt med sitteplasser både inne foran peisen, og ute på solfylte sommerdager. Resturant med fokus på kortreist mat og med spektakulær utsikt mot Bygdin, med solen som skinner over fjellene.  De 37 rommene på hotellet kommer også med fin utsikt og gode fasiliteter.

Om sommeren er adkomst til Eidsbugarden mulig med bil og buss, men også spektakulært med båt fra østenden av Bygdin, med strålende sol i det turkisblå vannet. Om vinteren er eneste adkomst med beltebil. Det også en begivenhetsrik innfart.

Natur

Det er lett å forstå at Eidsbugarden fra oppstarten av ble et høyt ansett høyfjellshotell. Ettersom det ligger unikt til som en av perlene i Valdres, midt mellom fjellene rundt med en rekke fantastiske og varierte turmuligheter: Vinjeknappen 1433 moh, Torshammeren 1440 moh, Sløtafjell 1406m moh, Høgbrotet 1603 moh, Gravafjell 1480 moh og Tyinholmen-utsikten 1480 moh. Alle disse toppene som aktuelle turer med utgangspunkt fra Eidsbugarden. Med en utsikt og natur langs stier og løyper som er noe av det beste Norge har å by på.

Den mest ekstraordinære turen er antageligvis opp til Utsikten på 1484 moh, som er en av to utstikkere mot nord fra Skinneggen-ryggen, som i seg selv er unik grunnet den spektakulære utsikten. Kong Haakon besteg denne toppen 31. juli 1909. Edvard Grieg var der på slutten av 1800-tallet og uttalte seg begeistret om utsikten. Denne toppen har senere også blitt svært populær blant fjellvandrere og besøkende på Eidsbugarden, hvor flere besøkende kommer til Eidsbugarden også med ønske om å lese og høre om den rike historien.

Historie

Historien til selve hotellet er også rikholdig. Aasmund Olavsson Vinje reiste det første bygget på Eidsbugarden i 1868 som et av de eldste turiststedene i Jotunheimen. 'Vinjebue' står der den dag i dag og speiler seg utover Bygdin vannet. Dette var i samme år som A. O. Vinje sammen med Thomas Heftye var sentrale i å stifte Den Norske Turistforening. Thomas Heftye ble også kort tid etter et sentralt navn opp mot Eidsbugarden da han ved Vinjes død i 1870 overtok Eidsbugarden og senere bygde Eidsbugarden Hotell der. Herfra skjøt turisttrafikken fart. Eidsbugarden Hotell var på den tiden et av de mest fasjonable høyfjellshotellene i landet.

Kultur

Denne historien er også tett knyttet opp mot kulturen i området, og er sammen med de naturskjønne omgivelsene grunnlaget for at landets største musikkfestival over tregrensa, Vinjerock, som arrangeres hvert år ved Eidsbugarden. Vinjerock har hvert år flere tusen besøkende og publikummere og huser flere av de største artistene Norge har. Dette bidrar så klart til å gjøre Eidsbugarden til en unik destinasjon med masse potensiale og mange faktorer som trekker gjester.  Også I nærheten av det fremadstormende hytteområdet Tyin, Filefjell.

GONDOLIN GROUP AS

Se våre tall

Strandveien 15, 1366 Lysaker   
org. nr.: 888 042 032
Telefon: +47 970 55 555
E-post: post@gondolin.no

Copyright © GONDOLIN AS 2018-2021