Tørvis

Hotell med spektakulære omgivelser og historisk sus. Unik beliggenhet ved vakre Lustrafjorden.

Tørvis er et av Norges mest unike og historiske hotell, med røtter tilbake til 1639. Ærverdige Tørvis Hotell ble i juli 2020 et nytt og spennende tilskudd til Gondolin. Her finnes et eventyrlig landskap. De bratte fjellene som omringer fjorden, det smaragdgrønne vannet fra Nigardsbreen, samt de smale veiene langs fjorden der skjulte skatter av noe småsteder dukker opp. Videre, Intime lokale kaféer og utsalg, kajakkpadling, fiske og sightseeing. Samt suverene tur- og sykkelstier med muligheter for terrengsykling.

Natur og opplevelser

Båttur over Lustrafjorden og Sognefjorden, og derfra vandretur opp til Feigefossen er bare noe av det man kan oppleve med utgangspunkt fra Tørvis. Rett bak hotellet reiser seg 808 meter høye Molden, hvor en fra toppen får en panorama utsikt over Lustrafjorden i alle retninger, med de andre fjellene omkring. I området finner man også severdigheter som Urnes stavkirke (Norges eldste stavkirke) ca. 45 minutter unna med bil, samt Nigardsbreen og Jostedalsbreen Nasjonalpark i området. Om vinteren ligger Sogndal skisenter / Hodlekve i nærheten. Et særdeles godt alpinannlegg, også med gode langrennsløyper.

Fasiliteter

På Tørvis får man i vakre omgivelser sjekke inn og puste ut, og nyte den fantastiske hagen. På kvelden tilbys en smakfull 4-retters meny. Tørvis har et nydelig og ærverdig lobby- og fellesområde. Bar- og loungeområde hvor man også kan nyte noe godt å drikke forran peisen, med en bok fra hotellets bibliotek fylt med historisk litteratur. Hotellet har 28 rom med fantastisk utsikt, enten dobbeltrom med utsikt mot fjorden og egen balkong. Eller dobbeltrom med utsikt mot den vakre og frodige hagen, også her med egen terrasse. De mest spektakulære rommene på Tørvis kommer i form av våre Executive Fjordsuiter, romslige og ærverdige suiter med balkong og utsikt.

Historie

Tørvis har en historie som går helt tilbake til 1639 da det fungerte som et handel og gjestgiveri i regionen langs Lustrafjorden i Marifjøra, nær Sogndal. Resepsjonshuset er fra omtrent 1750. Videre inn i hotellet ligger restauranten med eksepsjonelle og kulinariske matopplevelser. Hotellet har en rik historie, med fasjonable gjester opp gjennom, som i 1956 da dronning Juliana av Nederland og hennes mor, eks-dronning Wilhelmina, hadde et 5 dagers opphold nettopp på Tørvis.

Hotellet har i de senere år vært igjennom oppussing av rom og arealer - i tillegg til anskaffelser av en rekke kunstverk og antikviteter. Samtidig som det allerede er rikt med bøker og litterære verk fulle av historie, som ligger til utstilling for gjestene å lese og oppleve.

Historiske og idylliske Tørvis er også det perfekte stedet for store dager som bryllup, konfirmasjon og dåp. Eller samling for vennegjengen, bedrifter eller foreninger. Tørvis gir gjestene ro og fred, samtidig som de glitrende omgivelsene gir en opplevelse som minner om 'Brudeferden i Hardanger'. Tørvis er hotellet som har historien, omgivelsene og potensialet til å igjen bli et av de mest fasjonable reisemålene i Norge, rikelig fylt med aktiviteter i området.

GONDOLIN GROUP AS

Se våre tall

Strandveien 15, 1366 Lysaker   
org. nr.: 888 042 032
Telefon: +47 970 55 555
E-post: post@gondolin.no

Copyright © GONDOLIN AS 2018-2021