Wadahl

Et familievennlig hotell med alle de aktiviteter man kan tenke seg. Fantastisk beliggenhet med nydelig natur og omgivelser.

Hotellet startet med Wadahl-familien i 1900 som en fjellstue, Gålå seter. Et stort hotell beliggende sentralt på Gålå. Hotell er kjent for sine mange opplevelser og aktiviteter i vakre omgivelser. Med spektakulær utsikt over Gålåvannet og Jotuheimen fra hotellet. Fantastisk beliggenhet 930 m.o.h. Midt i Peer-Gynts rike finner man gamle setergrender, flott fjellnatur og fjelltopper med fantastisk utsikt i retning Valsfjell, Feforkampen og ande områder i nærheten. Wadahl og Gålå ligger også perfekt for tilreisende, midt mellom Oslo og Trondheim - et lite tettsted i Sør-Fron kommune, en setergrend i Gudbrandsdalen. Kun 3 timers biltur langs E6, meget praktisk med gode veier og adkomst med tog og buss fra nord og sør.

Wadahl er nå etter å ha blitt kjøpt av Gondolin i 2020, klart for ny satsning og utvikling til hva dette hotellet og den fantastiske destinasjonen fortjener.

Unikt aktivitetstilbud

Wadahl er en helårsdestinasjon med rikelige tilbud på aktiviteter. Enestående aktivitetstilbud for familier og friluftsentusiaster som inkluderer blant annet tennis, fine turløyper og for terrengsykling i godt terreng om sommeren, hundekjøring, kjelkeheis og bakke, klatring, kano og kajakk-safari, elg-safari samt frisbeegolf. Familier kan føle seg spesielt tilrette på Wadahl med lekeapparater, minigolf, hest og slede, og skreddersydde konkurranseleker for familien. I skoleferien har hotellet en egen klubb for barna som gjester hotellet, med lek og aktivitet.

Wadahl er en destinasjon spesialisert for å gi gjester fantastiske skiopplevelser. Det er et vidstrakt område med velpreparerte løyper. Hele 630 km som knytter sammen Gålå og Skeikampen, i et av Norges flotteste fjellområder. Gålå idrettsanlegg har vært vertskap for ski NM og Norgescup-langrenn, med nytt langrennsstadion 500 meter unna hotellet. Wadahl og Gålå tilbyr ski og treningssamlinger til grupper og lag som ønsker et kollektivt tilbud. Dette gjør Wadahl til et perfekt sted også for de som vil lære. Hotellet ligger i tillegg 'midt i bakken' til Gålå alpinanlegg - familievennlig og kan skilte med 14 nedfarter, 20 km bakker og åtte heiser. På Wadahl er det førsteklasses standard på utleie av det du trenger både om vinteren til langrenn, slalåm, snowboard, med egne skiskole-lærere, og om sommeren med blant annet terrengsykler og el-sykler.

Hvert år arrangeres 'Peer Gynt på Gålå' ved Gålåvannet, hvor tusener av gjester hvert år, siden 1989, har kommet for å oppleve framvisningen av Henrik Ibsens drama i historiske Peer-Gynts´s rike.

Fasiliteter

Hotellet har et nyoppusset og innbydene lobby-/resepsjonsområde. En koselig peisestue med fantastisk panoramautsikt over Gålåvannet og Jotunheimen. Utenom aktivitetene ved hotellet, er Wadahl også svært godt egnet for familier med lekerom for de minste, biljard, bordtennis & eget play-stationrom for de som liker å spille. Hotellet har omtrent 100 rom med ca. 350 senger. De 100 hotellrommene innebærer flotte og romslige dobbelt rom. Panorama/familie som tilbyr god plass og en behagelig opplevelse, med utsikt over Gålåvannet og Jotunheimen. De-Luxe rom tilbyr også en fantastisk panoramautsikt over Gålåvatnet og Jotunheimen, og er svært romslige.

Hotellet har svømmebasseng med glassvinduer med god utsikt til det flotte landskapet og fjellene i området. Garderobe og dusjfasiliteter, i tillegg til sauna og badstue. Wadahl har et oppusset, fint og velutstyrt treningsrom med en mengde apparater, vekter, tredemøller osv. Hotellet er perfekt anlagt for bedrifter som ønsker å få en fantastisk tur til det nydelige området på Gålå, ettersom hotellet har flere møte- og undervisningsrom, i tillegg til meget godt utstyrt møtesal, med plass til 300 personer. Stor spisesal som rommer 250 gjester, med muligheter for separering for grupper.  

Om hotellet og veien videre

I året 1900 fikk Amund H. Wadahl et oppdrag om å bygge det som senere skulle bli Wadahl Høgfjellshotell. Dette var den gang Gålåseter, som ble utbygd flere ganger før det ble hotell. I 1937 tok yngstebror Trygve over driften på Gålåseter og ble etter hvert en av de store personlighetene i reiselivet i Fron. Siden har det gått slag i slag. Wadahl ble renovert og bygd til et moderne kurs- og konferansehotell, og samtidig ble Gålå-området en viktig alpindestinasjon.

Hotellet har vært driftet av Wadahl-familien fram til 2005.  Hotellet ble senere, i 2020 kjøpt av Gondolin, med rekonstruksjon av gjeld sommer- og høsten 2021. Gjeldssituasjonen er nå totalt annerledes enn ved tidligere økonomiske utfordringer. All gjeld utenom langsiktig bank gjeld er gjort opp, og det er store planer for hotellet fremover. Planene inkluderer utbygging av leiligheter på Wadahl, hvor leilighetene inngår i avtalen der kjøpere blir eiere med utleieplikt. Begge parter nyter godt av en slik avtale, som gjør leilighetene tilgjengelig å booke for gjester av hotellet. Kjøper av leilighet vil delvis kunne finansiere kjøp av drømmeleilighet med at hotellet tar seg av utleie, markedsføring og booking av leiligheten.

Planen er at dette skal finansiere ny satsning på Wadahl med oppussing, utvikling og vedlikehold av helheten i hotellet, og videre gjøre større forbedringer på rommene, i tillegg til planer om å utvikle bar og lounge områder. Dette samtidig som Gondolin ønsker å beholde den autentiske følelsen og identiteten til Wadahl med historien helt tilbake til Gålåseter. Gondolin skal sørge for at Wadahl hotell er i den beste stand som det fortjener å være - som en av de viktige fjelldestinasjonene i Norge med store tradisjoner og høyere potensial.

 

GONDOLIN GROUP AS

Se våre tall

Strandveien 15, 1366 Lysaker   
org. nr.: 888 042 032
Telefon: +47 970 55 555
E-post: post@gondolin.no

Copyright © GONDOLIN AS 2018-2021